Such a lonley soul - Anna Ternheim

Edited version.

Why trouble her lonely soul
She doesn't have to know
She doesn't have to know
Why tell her, it would hurt her so
She's such a lonley soul
Such a lonely soul


Such a lonley soul - Anna Ternheim




Nytt år imorgon, med nya möjligheter.

Farväl!

back in the days

Hemkommen från Övik och Sundsvall.

Jag ska kortfattat dra lite större händelser från dagarna, men skall dock inte tråka ut er med en detaljerad redovisning över alla de (till viss del) trivala händelser som tilldrog sig (läs mig).

I Övik hände det faktiskt inte särskilt mycket över huvud taget, men jag fick massor(!) med pengar samt en chokladask av mina morföräldrar, och under julklappsleken så vann jag *trumvirvel* en POTATISSKALARE! Den är limegrön och hur fin som helst och jag kommer använda den konstant under min student-livstid (not. KONSTANT) .
Jag införskaffade även ett par byxor, för första gången på ett halvår, och även ett träning-tillbehör som jag länge har trängtat efter.
Annars så hände det, som sagt, inte så mycket. Mina morföräldrar börjar bli lite gamla nu och liv och rörelse är inte någonting som faller i mogen jord, så att säga.

Dock, när jag hamnade i Sundsvall så blev jag, cirka 1½ timme efter min ankomst, ivägkörd (i bil) till gymnastikhallen och övade volter! Jag var inte mycket bättre i början än jag var förra gången jag hamnade där, i somras, och jag måste erkänna att jag inte förbättrades något vidare heller... min brors pedagogiska försök till trots. Jag lyckades landa på nacken x antal gånger, men det gjorde inte särskilt mycket. Det var så sjukt kul att röra på sig igen! Och detta utan att behöva stressa handlederna (provade modigt nog att hjula en gång, men mina handleder sa aj..) ! Go for volts!
Lena = Häppy.
Dock var det första gången Philo tränade, och han ägde mig på en timme.
Lena = Dishäppie...

Andra stora grejen var att Bror-san lärde mig slutet på hur man löser en rubixkub!
Lena = Häppy!
Sen upptäckte jag två andra rubixkubar som var hellösta... Den ena på 4x4 och den andra på 5x5....
Lena = Not Häppie häst.
Filip = Awsome.

Jag bjöd dom på Gosskören och dom bjöd mig på hemmagjord sushi, men sen så hände det inte så mycket mer. Filip spelade, jag blev impad (men det är ju som vanligt). Filip löste rubixkub, jag blev impad (men det är ju som vanligt). Lydia spelade klarinett, jag blev impad (men det är ju som vanligt). Lydia var rolig, jag skrattade (men det är ju som vanligt). Philo ägde mig på gymnastik, jag blev impad (men det är ju som vanligt).


Och nu sitter jag hemma hos Kax, och hon tvingar mig att blogga.
She knows me so well.
Nu står nog Sagan om ringen, De två tornen näst på listan.

Farväl!

mordförsök på drottning!!

Karin försökte döda mig idag (utan flit) !!

Hon hällde en mugg med kokvatten över min hand, och jag fick spendera 10 minuter under kallvattenkranen. Efter lite kortison och lite mer kallvatten lyckades jag överleva! Men ack detta traumatiska ögonblick kommer aldrig att lämna mig, och min hand kommer troligen inte läka inom kort.

Ser min hand ut som en fotboll, så får ni I N T E spela med den, O A V S E T T !

Senaste nytt återkommer med nya nyheter om detta imorgon!

Farväl!

Somebody told me - The Killers



Så sjukt bra låt. Dock är Ortopilots version ett snäpp bättre, enligt undertecknad.

Farväl!

Friskar till mig

Igår mådde jag pyton.

För två dagar sedan bjöd pappa ut mig på restaurang, och det troligaste var väl att de inte hade lagat min mat färdigt.

Ni förstår nog vad det ledde till...

svar = feber och porslinståg (=kräkas).

Nu mår jag mycket bättre!
Min feber har gått ner och det verkar inte som att jag behöver besöka damrummet mer än för att pudra näsan.

Jag dansar lyckligt inombords!

 Nu har större delen av min familj åkt ned till mina Far-föräldrar för att fira jul där, och jag blir kvar här hemma.
Jag har officiellt slutat fira jul.
Avståndstagande från kristendomen, eftersom jag inte tror på gud eller Jesus känns det lite dubbelspel att fira kristna högtider.

Undrar om jag ska äta någonting (första på ett½ dygn).

Farväl!

Tell me this another time.

Jag känner mig som att jag har sirap i huvudet. Jag kan inte tänka, jag är as-seg på att reagera. Mina tankar är som vågorna på ett stilla hav = obefintliga. Jag har varit tvungen att hålla igång hela dagen för att orka göra någonting. Jag repade med bandet (sjukdomen till trots, eftersom vi inte har repat på en vecka nu) och kunde inte stå stilla, utan flög omkring med min bas som en yr fågel.
Insåg senare att jag hade en halv grad feber (den kanske är liten och obefintlig, men den finns där!) och nu sitter jag här och vet verkligen inte om jag fixar skriva på alla mon-pass jag måste fixa till imorgon kväll.

Och kommer jag till skolan imorgon (= är jag frisk imorgon) så har jag två prov jag måste göra. Samhällskunskap och Matte C. Jag tror inte att det kommer gå särskilt bra, med mitt siraps-huvud...

Farväl!


mjep


Jag är så sjukt trött på att vara sjuk!


 




I'm so sick - Flyleaf

Herre gyyyyd.

Jag mår illa.

Inte som att jag fysiskt kan konstatera att jag är yr, eller hostar eller snuvar, utan mer som i att jag inte kan koncentrera mig. Jag läste till historiaprovet, slutade, började, slutade, började igen. Slutade igen.
Satt vid datorn, stänge internet öppnade det, stängde det, öppnade det, stängde det.
Spelade pianot, slutade, började, gick därifran, kom tillbaka, gick därifrån.
Jag plockade mat ur matkassarna, gick därifrån, fortsatte.

Känner mig helt enkelt bara helskum i huvudet, och började känna det redan igår.

Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det kommer smälla tillbaka imorgon.

Hårt.


Farväl!

Planering i efterhand.

Jag vill bara berätta för världen hur extremt intensiv min vecka(+) har varit.

Fredag 5/12 - Skolan 12.25. Direkt till Gävle efteråt, photoshoot med Pierre brassou, sedan förfest hos Sara. Hemma runt halv 9.

Lördag - Halv tolv-bussen till Gävle (handlar hörlurar) och till designforums modevisning. Modevisning till klockan åtta. Efterfest till tio. Mår as-illa och hamnar hemma hos mamma runt 11, och i säng runt tolv (somnade runt ett).

Söndag - Gick upp elva med världens ont i halsen, och hostade och mådde illa och bestämde mig därför föratt inte instruera (risken kändes övervägande att jag skulle hosta mer än lära ut). En kompis springer över på kvällen (denne var ungefär lika sjuk) och sover över.

Måndag - Både kompisen och jag sjukanmäler oss då vi inser att ingen utav oss är fit4fight, och hyr 3 dvd:er så vi skulle kunna underhålla oss resten av dagen. Ännu en kompis drar över till mig (denne var också förkyld och överraskande nog även hemma sjuk). Vi ser på film, dom drar hem, och jag somnar runt tolv-ett.

Tisdag - Blir hemma igen, inte riktigt återhämtat mig från förkylningen och sitter hemma och gör ingenting utom att zombie-liknande dra mig omkring i huset på jakt över någonting mer roande än TV och dator.

Onsdag - Satsade stort och gick till skolan (något hes och något hostig) till runt nio. Slutar runt ett, men hänger i skolan till fyra. Klockan halv fem var jag på dojon och gjorde lite små-övningar för att se hur mycket jag har kvar av min forna styrka. Mellan fem - sju har jag extraträning med mina barn och landar i sängen runt tolv.

Torsdag - Skolan börjar klockan nio (jag vaknar med världens ont i halsen), slutar klockan 4.hoppar på bussen till gävle och köper ett lucialinne (som i visade sig vara för litet ivilket fall...). Halv 7 är jag på dojon för träning med mina barn. I säng klockan tio, men slänger på en Eddie Izzard och somnar inte förrän halv ett.

Fredag / Lördag - Upp klockan 6, i kyrkan til klockan 7.45. Luciatåg till 11. Skolan till 14.15. 14.30 på Drömfabriken för ännu ett luciatåg. 15.30 på skolan igen för rep med bandet. Hemma klockan fem. Somnar och vaknar klockan 7. Martin kommer över klockan 20.00. Tar halv niobussen (som var en kvart sen) till gävle och LuciaMovieNatt. Detta varade mellan 00.00-07.00 (vi gick dock  fter första halvan på sista flmen, den var så usel) och tog ettan hem till mig. Var hemma klockan sju. Kvart över sju ligger vi i sängen och har satt larmet på åtta. Halv nio vaknar jag och vi skyndar oss till dojon där jag en halvtimme senare tittar på mina barn provgradering. Sedan drar vi hem till honom och gör ingenting (utom mellan 13.00-14.20 då vi sov) och åt godis. Klockan 4 gick vi hem till mig igen, och jag duschar, och han kollar skolkatalogen. Halv sex drar jag till Jox, och Martin drar hem till sig (men inte försen efter han lånade mig 119;- till en film jag har kommit att älska).

Och nu är klockan tolv, jag har sovit två och en halv timme de senaste 42 timmarna.
Snacka om powernaps!

Farväl!

Allt är lugnt vännen, ta det lugnt.

Idag hände mitt första och enda "olycksfall" under ett av mina pass.
Ett barn blev nedkastat på mattan med huvudet före och mådde illa och hade problem att "följa fingret".
Det hela var ganska odramatiskt, och det slutade med att han fick skjuss hem av en kompis pappa, och sen lovade han att han skulle få honom till akuten för att bli kollad.

Jag ska ringa senare ikväll/imorgon (beroende på om jag hinner somna eller inte) för att höra hur det gick.
Det var en ganska traumatiskt händelse, även om den var o-dramatisk.


Dagens låt:


Håkan Hellström - Jag hatar att jag älskar dig (och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.)


Även om det sägs att han inte kan sjunga så har han gjort några fina låtar.
Eller ja, texten på den här låten är så sjukt fin och träffande.
En utav de få kärlekssånger som jag respekterar, eftersom den är realistisk och inte en massa "Dina ögon lyser upp min dag och är mitt enda ljus och jag älskar dig så mycket så att jag dööööör"-shit. Sånt är så sjukt fånigt, och jag är så jävla trött på det. Den här är iallafall lite realistik.

... Äh... Kärleksdravel, men bra kärleksdravel! Bättre kärleksdravel än som i radiopop-dravel iallafall!

Jag lovar att nästa låt inte blir kärleksdravel!

Farväl!

sjuklingen har talat. (Talat blir talaT om man skriver det baklänges)

Jag ska gå och lägga mig om tio minuter. Då har min syster tittat klart på Desperat housewifes och jag kan spendera resten av min natt i min tillfälliga tillflyktsort tvrummet.

Jag målar golvet i mitt rum numera, och har heller ingen ordentlig säng i mitt rum. Det står nu en uppochner vänd fotölj och soffa och ett skrivbord i mitt rum. Jag hade en loftsäng förut, men det blev så drygt att klättra upp i den varje kväll så jag monterade ner den och ska försöka övertala pappa att köpa en säng åt mig om jag inte köper en själv.

Så mina vänner
något besök i mitt rum kommer inte bli aktuellt på ett tag.
Om ni vill leka med mig så blir det på nedervåningen och övernattningar sker i tvrummet.
Vilket i och för sig är rätt soft för man kan se på film hur länge som helst och man kan föra lite mer oväsen än man kan göra på övervåningen (där resten av familjen sover).

Jag måste dock medge att soffan är bekväm ungefär
på en skala 1-10
en 4a.

Jag får asont i ryggen av den.
Massage någon?
Jag vet att du vill.

Dagens låt: Sleep - My chemical romance

http://www.youtube.com/watch?v=JWR0yQpaL_I


Farväl!


Rubriklöst

Har ni någonsin funderat på hur värt det skulle vara att ha en musik-dagbok?
Att slänga in ett musikklipp, och låta den beskriva ens dag.

Jag är inte en som konstant följer upp webadresser som folk lägger upp
men jag klickar oftast på om det är ett klipp som ligger "redo" så att säja.

Så det vore någon schysst.

Nu blir det bara en länk, för min del
för jag har ingen aning om hur man lägger upp ett klipp...

En kunskap som jag ännu har att tillta mig.

http://www.youtube.com/watch?v=eLdd0Vv718w

Maria Mena - If you'll stay in my past (1-3)

Denna text som jag egentligen inte förstår
men som jag på något vis känner mig tilltalad av.

Enjoy folks!

Farväl!

Stockholm och ovärt samtal

Stockholm på programresa idag!
På turen stod stockholms judiska församling och riksdagshuset som de enda punkterna på listan, och mellan dessa tillställningar så stod det "Fri tid i stockholm" som självklart spenderades på ett väl valt sätt.

Vi gick vilse
spenderade x antal minuter på si-fi-bokhandeln
fikade superdyrt fika
och gick på en toalett utan fungerade lås (och payade 20 kronor för det...).

Jag måste medge att jag inte förstår varför politiker inte kan använda ett språk som även vanliga människor förstår. Även om jag inte greppade vad dom pratade om så förstummade mig deras förmåga att verkligen undvika att svara konkret och fråga kortfattat.
Eller ja, en fråga på en minut kanske är kort?
Men för mig tycktes det att svaren bestod av mer "Men du själv då!", "Men vad Har vi gjort?" och "Allt är förra mandatperiodens fel."  än konkreta svar. Men nu säger inte jag att jag är en värdig människa att uttala mig i frågan, eftersom jag inte förstår mig på politik. Det kanske var väldigt konkret, bara att jag inte förstod det (vilket inte skulle förvåna mig).
Jag måste dock poängtera att våran guide var en människa som verkligen visste hur man använde talet, (vilket senare till visst del förklarades över att denne hade historia inom utbildning...)

I det stora hela var det en värd resa, och självklart med supertrevligt sällskap (as always).

Jag kommer hem och placerar mig framför datorn med inställningen att klara av lite skolarbete, men hör och häpna, photoshop vägrar spara! Detta får mig förstås att tappa gnistan och jag planerar nu att gå och lägga mig istället för att spendera fem timmar med att slita mig i håret.

Tänkte dock bara som en kort notis uttrycka min irritation över människor som ringer från dolt nummer.
Min mobil blev självklart kvar i min jackficka efter stockholm, och då tyckte en stackars självklart att det var en bra ide att ringa till undertecknad. Jag har nu inte en aning om vem som har sökt mig och kan inte heller ringa tillbaka och höra vad det är frågan om.... VAD VILL DU?
Så, om ni gillar mig, tycker om mig, och vill ha tag på mig (även om min mobil är kvar i jackfickan)
ring inte från dolt nummer.
Då kan jag iallafall ringa upp er.


Farväl!

RSS 2.0