Jävla violin

.... och jag känner hur mycket jag känner
som ett tåg i mörkret
hittar en vilsen själ på rälsen
hittar du mig
och träffar mig i bröstkorgen
som en murbräcka
krossar min själ


Fast jag har sagt upp allt
och rivit alla kontrakt
för att jag inte fixar avhandlingen
finns din signatur inskuren i mitt synfält
som den gula fläcken
ingen ser
men som alltid är där


 


Musikfunderingar

Jag lever kring musik.
Jag lyssnar musik större delen av min tid.
Det enda skälet till att jag ville ha en dator var att då kunde jag dra på windows M P medan jag klädde på mig, när jag städar rummet, när jag hänger tvätt, läser... När jag spenderar tid på övervåningen (min dator är numera den enda musikkällan på denna våning) helt enkelt. I och för sig så har de inget internet så jag kan inte göra så mycket annat heller... men detta till trots så tror jag inte att jag hade hängt så himla mycket på internet där i vilket fall, i ett försök att undvika virus.

Det jag tänkte komma till är funderingen över hur bra den enklaste musik kan vara.

Efter jag hade fått höra Lars Winnerbäck's (enligt mig en av dom bästa) låt Faller, knarkade jag den innan jag och gick och la mig i säkert en månad. Samma sak gäller Release Me från Oh Laura. Den kunde jag lyssna på hur länge som helst (vilket drev min kära och ömma moder till vansinne. Jag har välsignats med gåvan att aldrig tröttna på bra musik, men det verkar inte komma ifrån min mors sida av släkten...)

Med detta menar jag inte att allt som inte är enkelt inte är fint, absolut inte. Helt galet maffig musik är också helt underbart.
Men över lag så tror jag att jag föredrar enkelt och "liten" musik när jag bara ska vara, sitta och läsa, sitta och skriva. Man kan låtar tankarna vandra på ett helt annat sätt då man inte fokuseras på musiken.
I mycket hård musik slår basen i bröstkorgen som ett extra hjärta. Du-dunk. Du-dunk. Och man börjar automatiskt tixa med benen i takt (alt. trioler) med musiken.

"Mjuka" låtar är ofta bara ett ljust välljud, som ett extra täcke på ett trött sinne.

Bra låtar:
Lars Winnerbäck - Faller       Oh Laura - Release me      Plain White T's - Hey there Delilah      Enya - May it be       Melissa Horn - New York.

Farväl!


PRturné-spotlight

Är nu uppflugen på min data-fåtölj och vilar mina trötta ögon på dataskärmens väna bokstäver. Jag är, som ni kanske förstår,  rätt utsliten efter de tre dagarnas intensiva riggande och spelande och känner bara för att slappna av i hela min varelse.

Dock tänkte jag dra en kort sammanfattnign av turnén hittills, innan jag släpar mig upp till sängen.

Som enda frivilliga till att vara konfrancier fick jag ta hela ansvaret av att presentera vår kära linje som den bästa i världen och självklart det optimala valet till gymnasiet. Detta jobb klarade jag med galans så länge publiken var pepp, men när publiken visade sig vara o-pepp fick jag ingen respons på det jag gjorde och kände mig som om jag var en fluga på deras fönster. Något att lägga ögonen på när att man har för tråkigt för annat. Som en mus alldeles innan katten hoppas på den.
Det gick rätt bra iallafall, jag stackade mig lite, pratade för snabbt ibland, men i det hela (haha, intern-skämt)  så funkade det utan större problem.
Jag vill dock inte göra om det, så när vi veckan efter höstlovet kommer fortsätta ut på vår rundtur så får någon annan vara det. Största skälet för detta är nog för att jag har tröttnat på det. Jag var konfrancier förra året också, och blir dubbelt så stressad av att snacka samtidigt som jag ska hålla koll på spelchemat, samtidigt som jag ska hitta på vad jag ska säga, samdigt som jag måste vara ett steg före ifall jag själv ska spela en låt (måste då veta vilken låt som kommer efter, och vad jag ska säga i pausen som kommer efter).
Det är inte jobbigt som i att jag mår dåligt av det, det är bara stressande.

Själva spelandet gick precis så bra som man kan förvänta sig av en sådan veteran (-erh-) som jag i dessa sammanhang! Jag och min bas ägde, och publiken älskade oss, of course!
Jag och min túrnégrupp ägde, och publiken älskade oss, of course!

Jag vill även passa på att förtälja för eder att vi lyckades slå rekord både på riggning (= dra ut allt ur släpet in på stället vi skulle spela på och koppla klart för soundcheck, runt 30 min) och nedriggning (= dra ner allting och in i släpet igen, 18 minuter)! Årets turné är helt klart bäst på allt!
Inte många Ivar's i våran turnékull.

Nu ska jag försöka komma i säng.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Värt att minnas:
" ...Vindicated! Ojsan, inte? . . . Ja, ibland kan man glömma bort saker. . . Man förtränger det. Men så plötsligt så kan man komma på dom igen, och då kan man ju säga att It's all coming back to me!"
Jag lyckades med världens snyggaste räddning

och världens snyggaste felsägning var KLART "Men sätt på mig!!"
Detta var dock inte min brillianta felsägning
men lätt bästa ändå!

Farväl!

PeppaRepa!

Y.E.S!

Inom tre veckor så ska jag och mitt band få replokal!

"Snart" blir det första konserten!
Och mitt största fän ska sälja t-shirts, och stå i insläppet.
Jag håller redan på att planera färgen på väggarna i replokalen.
Jag funderar på rött.
En häftig färg,
och mitt band är häftigt.

Farväl!


Mr.Sandman

Jag somnar inte om nätterna.

Jag vaknar.

I natt vaknade jag tre gånger.

Sista gången var en timme innan klockan skulle ringa, och då var det nästan ingen ide att somna igen. Bara ligga,blunda och önska att man skulle (som av en lycklig slump) låtas svepas bort av sömnen, om så bara för ett par få minuter.

Det är inte värt att gå och lägga sig när man ändå inte blir utvilad.

I och för sig, då uppskattar man kanske sömnen mer när man väl får den, antar jag.

Det gäller att se livet från den ljusa sidan.


God natt och farväl!


intresseklubben antecknar

Det finns väldigt intressanta personligheter här i världen
Jag träffade en idag

Denne pratade högljutt som sin egen syn på saken, och tog inte vad som var syftet med det Jag sa på allvar. Det var, som man brukar säga, som att kasta pärlor åt svin.
Sades det någonting i det lilla sällskap vi var, riktades automatiskt det påståenden, konstaterandet eller frågan mot Denne och Denne svarade självklart med nöje.

Helst även med ett "Men det förstår du väl?"

Men det ska absolut finnas sådana människor i världen också.

Så att man får någonting att jämföra med.

Farväl!!

ps. jag är sjukt trött på posterna vid det här lagret
dock är det lite tufft
och vad gör man inte för att vara tuff? ds.


postershopping

Nu tar jag en liten pause i all redigering.

Sitter som fastklistrad framför PRturnéPostern
och har varit det i sammanslagt fem timmar på ett dygn.

Det är mycket, det är mycket!

Gah! Jag måste bli klar med den här grejen nån gång!
Sen ska jag blogga järnet i en timme.
So look forward to seeing me soon

Farväl!

Maths est la vie, n'est pas?

Hejsan hoppsan alla (likt mig) glada internet-knarkare!

Jag är nyss hemkommen från mina gode vän Mr.T, som inte bara har tillfört en del äppelkaka i mitt annars så sockerlösa liv (-erm-)  utan har även gett mig hela TVÅ cd-skivor med ny musik! Jag är mycket lycklig och lyssnar med glädje på denna nya harmoni-lektyr som har blivit mig utgiven.

Är jag in heaven?
Ja, det är jag.

Så jag sitter här och knaprar på mig hemmagjorde pizza-bit, lyssnar på Rage Against The Machine och känner mig lite lagom rå i kroppen efter mitt första träningspass på tre veckor. Karate, kanske är värt att tillägga.
Något annat jag kan förtälja för resten av internet-mänskligheten är att jag har ca fyra sidor matte att jobba ihop, och ännu mer egentligen då jag menar att räkna ut MaC på en termin istället för två.

Vilket är halsoft. Jag gillar att räkna, är superbra på det,  men jag gillar inte att lägga tid på det. Om ni förstår?


Övrigt från denna min vardags småplock så har jag varit in till Gävle och träffat en ny vän, Mr Jo kallar jag här honom. Vi gjorde vårat planerade utbyte av kunskap (kind of) och spenderade resten av tiden med lite random småprat och chill, fram till min buss gick ett tag senare. Min bok blev dock inte hjälpt av det plastskydd som givits den, utan när jaa kom hem fick jag sitta med en hårtork och torka nederdelen på de första 80 sidorna... I och för sig så kommer aldrig Pinoccio effekten bli mindre bra för att den är lite vattenskadad (en av de få bra aha-böcker som jag har läst).

Ja, de var de senaste uppdateringarna i mitt liv.
Nu hör jag matte-hornet kalla i fjärran!

Farväl!


RSS 2.0